ua en ru

КРУ виявило в діяльності підрозділу НАН України фінансові порушення на 513 тис. грн

Контрольно-ревізійне управління (КРУ) в м. Києві виявило втрати фінансових ресурсів на 513,47 тис. грн під час ревізії фінансово-господарської діяльності Інституту ядерних досліджень Національної академії наук України за період з 1 серпня 2007 по 1 листопада 2010 р., повідомляє прес-служба відомства.

Так, інститут недоотримав 46,4 тис. грн доходів від зданого в оренду майна внаслідок неукладання договорів та заниження орендної ставки, сплатив 101,27 тис. грн за спожиті орендарями комунальні послуги, зайво виплатив працівникам 40,44 тис. грн заробітної плати та водночас недонарахував 28,56 тис. грн

Також ревізори встановили, що інститут безпідставно та в завищених розмірах перерахував до державних цільових фондів 49,05 тис. грн, не повернув до бюджету 202,28 тис. грн, які відшкодували орендарі за спожиті ними комунальні послуги, зайво списав 1 792,53 л пального на 11,46 тис. грн та не відобразив у бухгалтерському обліку дебіторську заборгованість на 13,27 тис. грн.

Окрім цього, під час оплати за виконані ремонтні роботи інститутом ядерних досліджень не проконтрольовано достовірність їх вартості. Як наслідок, підрядні організації завищили ставки розцінок, коефіцієнти загальновиробничих витрат та розмір кошторисного прибутку на 17,09 тис. грн.

Також ревізори виявили порушення, які не призвели до втрат фінансових Зокрема, через зарахування земельних ділянок на баланс Інституту без відповідного права власності у бухгалтерського обліку Інституту завищено вартість активів на мільярд гривень. А внаслідок непроведення переоцінки (дооцінки) балансової вартості основних засобів занижено їх вартість на 7 млн грн.
За порушення законодавства про бюджетну систему України складено протокол про адміністративне правопорушення за ст. 164-12 КУпАП, який направлено до Голосіївського районного суду.

За порушення у веденні бухгалтерського обліку до адміністративної відповідальності за ст. 164-2 КУпАП притягнуто 4 посадові особи Інституту. Матеріали ревізії направлено до прокуратури Голосіївського району м. Києва.