ua en ru

Кропачов підтвердив участь у тендері на поставку вугілля на державну ТЕС

Кропачов підтвердив участь у тендері на поставку вугілля на державну ТЕС Фото: Виталий Кропачов (facebook.com vitaliy.kropachov)

Кропачова називають "смотрящим" за вугільною галуззю

Віталій Кропачов підтвердив участь ТОВ "Шахта Краснолиманська" в тендері "Центренерго" на закупівлю вугілля, який відбудеться 30 січня. Про це власник ТОВ "Шахта Краснолиманська" заявив в ефірі каналу "112 Україна", передає "Главком".

"Вчора-позавчора з'явилися в пресі різного роду коментарі з приводу цього тендеру у зв'язку з тим, що нібито неконкурентні умови були прописані під цей тендер. Уже сьогодні з'явилася публічна інформація, де чітко прописано, що тендер перенесли на 30 січня і всі претензії більшості охочих брати участь у цьому тендері були враховані, тому дивимося. Я буду брати участь в тендері "Центренерго", - прокоментував Кропачов.

Як зазначається, 30 січня заплановано тендер "Центренерго", на якому буде закуплено 150 тис. тонн вугілля. Умови конкурсу, на думку експертів, можуть обмежити коло можливих учасників.

Зокрема, за даними видання, член наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук припустив, що під прикриттям фіктивного тендеру структури негласного куратора державного вугільного сектора Віталія Кропачова монополізують поставки вугілля на держкомпанію "Центренерго".

Починаючи з грудня 2017 року, основним постачальником вугілля для "Центренерго" (78% акцій якого перебуває в державній власності) стало приватне ТОВ "Шахта Краснолиманська". За даними податкових органів, у ТОВ "Шахта Краснолиманська" працює три людини.

У ЗМІ також писали, що Кропачов на даний момент скуповує як вугільні, так і газові активи у структур і оточення колишнього президента-втікача Віктора Януковича.