ua en ru

Криза у вугільній галузі торкнулася всієї країни, - нардеп

Криза у вугільній галузі торкнулася всієї країни, - нардеп

Криза у вугільній галузі торкнулася всієї країни. Про це заявив народний депутат від "Опозиційного блоку" Сергій Дунаєв, коментуючи ситуацію у вугільній галузі.

"Шахтарі України виходять на страйки, а уряд продовжує закуповувати вугілля з-за кордону, ігноруючи вуглевидобувні підприємства країни. Кризу у вугільній галузі вже відчула на собі вся Україна, енергетики заявляють про проблеми з виробництвом електроенергії. Не вирішуються роками проблеми, недофінансування ремонтних робіт енергоблоків та власного видобутку вугілля, відсутність коштів на модернізацію шахт і ТЕС - все це може привести до необоротних наслідків", - заявив він.


"Дефіцит вугілля антрацитної і газової групи на складах вітчизняних ТЕС складає понад 3 млн тонн. Заборгованість із заробітної плати у вугільній галузі складає більше 1 млрд грн. Це призвело до того, що шахтарі вийшли на страйк, а Україну очікує енергетичний колапс і зрив опалювального сезону", - підкреслив політик.

Він стверджує, що, приймаючи бюджет на 2016 рік, чинна влада відмовилася закласти в ньому дотації на часткове покриття собівартості вугілля".

"Зараз ми бачимо наслідки цього бездумного рішення. Україна на межі енергетичного дефолту, опалювальний сезон на межі зриву, а шахтарі та їхні родини залишаються без засобів до існування", - підсумував народний депутат.