ua en ru

Криза вугільної галузі країни загрожує зривом опалювального сезону, - "Наш край"

Криза вугільної галузі країни загрожує зривом опалювального сезону, - "Наш край" На складах ТЕС і ТЕЦ спостерігається значне відставання від плану накопичення вугілля

"Наш край" вимагає від уряду найближчим часом оприлюднити план невідкладних заходів щодо виведення з кризи вугільної галузі, що загрожує зривом опалювального сезону. Про це сьогодні заявив співголова партії Сергій Кальцев.

Він зазначив, що безсистемна робота уряду і профільного міністерства вже призвела до кризового стану в енергетиці: за станом на 1 вересня 2016 року спостерігається значне відставання від плану накопичення вугілля на складах ТЕС і ТЕЦ.

"Із запланованих на 1 листопада 2,8 млн. тонн до теперішнього часу накопичено лише 996 тис. тонн, з яких антрацитового вугілля – 417 тис., а вугілля газової групи – 579 тис. тонн. "Наш край" вимагає від уряду найближчим часом оприлюднити план невідкладних заходів щодо виведення з кризи вугільної галузі", – зазначив Кальцев.

За словами співголови "Нашого краю", на сьогодні в енергетичній галузі склалася катастрофічна ситуація, що загрожує зривом опалювального сезону. "Держава вже несе колосальні збитки, зокрема, через додаткову закупівлю близько 3 мільярдів природного газу для заміщення дефіциту вугілля", - заявив він.

Він зазначив, що запропонована Міненерговугілля Концепція реформування вугільної галузі на 2020 рік є "занадто рамковою та описовою" і закладає значну корупційну складову при приватизації частини вугільних підприємств.

"Зараз недолугим менеджментом, корупцією і безгосподарністю знищується вугільна галузь. Проведення детального аудиту та виведення шахт з кризи має стати одним із ключових пріоритетів Міністерства енергетики", – зазначив співголова "Нашого краю".

На його переконання, зараз влада робить все, щоб підвести все до закриття і продажу шахт.

"Наш край" вимагає від уряду підготувати зрозумілу і деталізовану програму реформування галузі, основним завданням якої стане забезпечення енергетичної безпеки країни та соціальна підтримка працівників енергетичної сфери", – підсумував Кальцев.