ua en ru

Криза в банківському секторі Росії наймасштабніший за 20 років

Криза в банківському секторі Росії наймасштабніший за 20 років Фото: Герман Греф

Голова "Сбербанку Росії" називає ситуацію складною, але контрольованою

У банківському секторі Росії відбувається наймасштабніший криза за 20 років. Про це заявив голова "Сбербанку Росії" Герман Греф, пише РБК.

За словами керівника "Сбербанку" процес очищення банківського сектора триватиме ще кілька років. Ринок переживає "масштабну кризу", проте ситуація контрольована.

"Ми бачимо нульовий прибуток банківського сектора, величезне формування резервів, ЦБ доводиться очищати банківський сектор від банків, які такими не є. В цілому ситуація дуже важка в банківському секторі, але вже контрольована", - заявив Греф.

Керівник також відзначив, що в 2016 р. ВВП Росії продовжить знижуватися, а ціна на нафту буде утримуватися вище позначки 50 доларів за барель.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що національний банк України (НБУ) визначив перелік ознак здійснення банками ризикової діяльності, в тому числі у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення.