ua en ru

"Криворіжгаз" обстежив 1,6 тисяч км газових мереж

"Криворіжгаз" обстежив 1,6 тисяч км газових мереж Газова труба (kmu.gov.ua)

У 2021 році фахівці АТ "Криворіжгаз" обстежують майже 3 тисячі км підземних газопроводів комплексним приладовим методом. Основна мета проведення таких робіт - виявлення витоків газу та їх ліквідація.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

Роботи передбачають виявлення осі газопроводу, глибину його залягання, перевірку ізоляційного покриття на пошкодження.

"Вже проведена перевірка 1,1 тисяч км підземних газових мереж Кривого Рогу і Криворізького району і 484 км надземних. Під час повного технічного обстеження було виявлено 83 витоки газу на підземних газопроводах, з них 64 витоки на розподільних газопроводах", - йдеться в повідомленні.

Для діагностики газопроводів служба комплексного приладового обстеження АТ "Криворіжгаз" використовує високочутливі газоаналізатори та апарати пошуку підземних комунікацій.

"Оскільки газотранспортну систему прокладали ще в 60-70-х роках, кількість газопроводів, які потребують ремонту, щорічно зростає, тому, АТ "Криворіжгаз" продовжує модернізацію мереж для безперебійної та безаварійної роботи системи газопостачання Кривого Рогу та Криворізького району", - зазначив технічний директор АТ "Криворіжгаз" Борис Рибка.

У прес-службі зазначили, що модернізація газотранспортної мережі Кривого Рогу та Криворізького району є пріоритетним напрямком інвестицій. Так, в 2021 році, АТ "Криворіжгаз" замінить 8 ГРП і 15 ШГРП, 15 станцій катодного захисту мереж від корозії, 951 будинок отримає нові КДРД.