ua en ru

"Криворіжгаз" у 2016 році встановить більш 1 тис. будинкових лічильників газу

В 2016 році ПАТ "Криворіжгаз" встановить більш 1 тис. будинкових лічильників, що дозволить забезпечити якісний контроль споживання природного газу при менших витратах часу і засобів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

"Фінансування робіт зі встановлення лічильників здійснюється за рахунок коштів ПАТ "Криворіжгаз", передбачених у структурі тарифу на розподіл природного газу. Якщо спрямовувати всі кошти на встановлення індивідуальних лічильників, компанії знадобиться не менше 6 років для забезпечення всіх криворіжців приладами обліку, - відзначає заступник голови правління по комерційній діяльності та обслуговування клієнтів Євген Ричка. - Щоб збільшити фінансування необхідно збільшити тариф, однак при цьому зросте вартість природного газу для побутових споживачів".

Загальна сума програми встановлення будинкових лічильників у період з жовтня 2015 року до кінця 2016 року загалом по Україні становить близько 776 млн грн, що в результаті 100% її виконання забезпечить облік близько 2,3 млн споживачів, які використовують газ лише для приготування їжі.

Монтаж будинкових лічильників газу відбувається в суворій відповідності з погодженими і затвердженими графіками.

"У разі встановлення будинкових лічильників ми зіткнулися з тим, що не всі мешканці будинку згодні на установку даного приладу. У такому випадку окремі споживачі можуть за свій рахунок встановити індивідуальний лічильник газу у своїй квартирі. Інші мешканці будинку будуть оплачувати послуги за даними будинкового лічильника, за винятком обсягів індивідуальних лічильників", - каже Євген Ричка.

Якщо до 1 січня 2018 року такі споживачі все ж не погодяться на встановлення безкоштовного лічильника, або не встановлять лічильник за свій рахунок, постачання природного газу їм буде припинено.