ua en ru

У Кривому Розі встановлено 1130 загальнобудинкових лічильників газу

У Кривому Розі встановлено 1130 загальнобудинкових лічильників газу

"Криворіжгаз" забезпечив облік газу майже 63 тисяч споживачів

За станом на 1 вересня 2017 року в місті Кривий Ріг встановлено 1130 будинкових приладів обліку, тим самим забезпечивши облік газу майже 63 тисяч споживачів. Про це йдеться в повідомленні прес-служби ПАТ "Криворіжгаз".

На виконання відповідних заходів НКРЕКП виділила майже 30 млн грн (без ПДВ), на які компанія зможе встановити 2 448 тис. будинкових лічильників, охопивши при цьому понад 96 тис. споживачів.

Фінансування робіт зі встановлення будинкових лічильників здійснюється за кошти газорозподільних підприємств, передбачені в тарифі на розподіл газу. Згідно з Кодексом ГРС у разі відмови споживачів від встановлення будинкового вузла обліку розрахунки за спожитий газ будуть проводитися за граничним нормам споживання, які в середньому в 2,5 рази більше нині діючих:

- при наявності газової плити та централізованого гарячого водопостачання - 9,8 куб. м (замість 4,4 куб. м);

- при наявності газової плити та відсутності централізованого гарячого водопостачання - 18,3 куб. м (замість 7,1 куб. м);

- при наявності газової плити та проточного газового водонагрівача – 23,6 куб. м (замість 14 куб. м).

"У поточному році ми отримали 11 відмов від встановлення таких приладів обліку, у зв'язку з чим, близько 600 квартир були переведені на граничні норми споживання. Отримавши відповідні рахунки на оплату послуг з газопостачання, багато з них звернулися в компанію з проханням все ж таки встановити будинковий лічильник газу", - говорить технічний директор ПАТ "Криворіжгаз" Анатолій Пономаренко.