ua en ru

Критика на адресу КПУ лише підвищує рейтинг партії, - політолог

Компартія України пройде в парламент восьмого скликання, і це буде найяскравішим показником прозорості та демократичності виборів.

Про це в ході прес-конференції повідомив кандидат політичних наук, директор Київського інституту мирних досліджень Андрій Мішин.

Він нагадав, що у Львові Президент України Петро Порошенко дозволив собі сказати, що новий парламент точно не пройде КПУ.

Експерт уточнив, що як правило, коли говорять про те, що та чи інша партія не пройде, це лише консолідує електорат цієї політсили. І виборці КПУ проголосують за цю політсилу, знаючи, що вона йде на вибори - для цього Компартії навіть не потрібно вести активну виборчу кампанію.

Політолог зазначив, що, згідно з соціологічними тестів, на даний момент електоральне поле неоднорідне і досить агресивно. "Будь-яка жорстка критика комуністів лише підвищує їх рейтинг", - підкреслив Мішин.

Він зазначив, що проходження КПУ до парламенту восьмого скликання буде ознакою чесності і прозорості виборів.
Нагадаємо, згідно з даними Інституту досліджень регіонального розвитку України, КПУ на виборах набирає 5,6% голосів виборців і, відповідно, проходить у парламент.