ua en ru

Крищенко розповів подробиці затримання авто з вибухівкою в Києві

Крищенко розповів подробиці затримання авто з вибухівкою в Києві Фото: Андрій Крищенко (npu.gov.ua)

Перевезення вибухівки в авто в Києві можуть кваліфікувати як теракт

Глава поліції Києва Андрій Крищенко розповів подробиці затримання автомобіля з вибухівкою в Києві. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

"За словами Крищенко, молоді люди в автомобілі помітно нервували, бо поліцейські прийняли рішення більш поглиблено оглянути транспортний засіб. Після вилучення небезпечних предметів чоловіків доставили до Дарницького управління поліції", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, затримані розповіли, що сумку з автозапчастинами їх нібито попросив перевезти із Закарпаття малознайомий чоловік. У столиці цю передачу повинен був забрати невідомий їм громадянин.

Крім того, у затриманих вилучили специфічний мобільний телефон, в якому був тільки один номер і який не можна було відстежити. За "доставку" рюкзака уродженцям Закарпатської області пообіцяли заплатити 25 тис. гривень.

"За фактом виявлення вибухівки розпочато кримінальне провадження за статтею 263 КК. Проте в даний час процесуальні керівники прокуратури вивчають цю кримінальну справу з метою можливої додаткової кваліфікації події як підготовки до теракту", - резюмував Крищенко.

Крім того, він також додав, що чоловіка затримано в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Києві спецназівці затримали автомобіль з вибухівкою. В ході огляду транспортного засобу поліцейські виявили в багажнику рюкзак, в якому було п'ять брикетів пластиду загальною вагою 6,5 кг і 10 електродетонаторів. При цьому вибухівка була підготовлена до використання