ua en ru

Криптовалюта Bitcoin cash стала третьою в світі за вартістю

Криптовалюта Bitcoin cash стала третьою в світі за вартістю Фото: Bitcoin (pexels.com)

За добу вартість криптовалюти зросла на 70%

Криптовалюта Bitcoin cash, що відокремилася від Bitcoin в серпні стала третьою в світі за вартістю, змістивши з 3 місця Ripple. Про це свідчать дані агрегатора торгової інформації з бірж криптовалют Coinmarketcap.com.

Так, за добу на торгах 18 серпня вартість Bitcoin cash зросла на 70%, перевищивши 500 доларів за монету. Це зробило криптовалюту третьої в світі за вартістю.

00:49 курс досяг рекордної позначки з 2 серпня - 567 доларів за монету. Капіталізація Bitcoin cash, таким чином, зросла до 8 млрд доларів, що перемістило цифровий актив на третє місце в рейтингу віртуальних валют по капіталізації.

Нова криптовалюта змістила на 4 місце криптовалюту Ripple. Перше і друге місця по капіталізації - у класичного Bitcoin (71 млрд доларів, поточний курс 4345 доларів) і ethereum (28,8 млрд доларів, поточний курс - 306,67 доларів).

Зазначимо, Bitcoin cash - це нова криптовалюта, що з'явилася в серпні в результаті поділу Bitcoin. Її виділення з класичного сталося через те, що частина майнерів не захотіли переходити на новий протокол SegWit2x для збільшення швидкості транзакцій та зменшення розміру комісії.

Так, 2 серпня, на наступний день після поділу Bitcoin cash досягла максимальної вартості - 756 доларів одиницю, а потім різко перейшла до зниження, опустившись до 5 серпня до 237 доларів.

Криптовалюта Bitcoin cash стала третьою в світі за вартістю

Фото: зміни курсу Bitcoin cash (coinmarketcap.com)

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що найбільша криптовалютна біржа Coinbase заявила про підтримку нової криптовалюти Bitcoin cash.