ua en ru

У Кремлі розповіли про кібератаки на сайт Путіна

У Кремлі розповіли про кібератаки на сайт Путіна Фото: Дмитро Пєсков розповів про кібератаки на сайт глави РФ

Повідомляється про сотні і тисячі хакерських атак на сайт Кремля у день

Офіційний представник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що щодня на сайт Кремля відбувається "сотні" і "тисячі" хакерських атак на день. Про це він розповів в інтерв'ю американському телеканалу NBС News.

"Цей веб-сайт (президента РФ Володимира Путіна, - ред.) зазнає атак хакерів сотні й іноді навіть тисячі разів на день. Деякі з хакерів здійснюють атаки з території Сполучених Штатів, Китаю, Індії, європейських країн тощо. Але ми не робимо висновків, що ці кібератаки відбуваються під керівництвом президента Обами і Білий Дім несе відповідальність за ці атаки. Якби ми так говорили, що ви б відповіли, мовляв, "ці росіяни, вони, напевно, божевільні", - зазначив речник глави Росії.

На запитання ведучого, чи замовляв Путін проведення хакерських атак на урядові ресурси США, Пєсков відповів негативно. Він також спростував обізнаність російського лідера про те, що кібератаки будуть відбуватися, а також заявив, що суть звинувачень обраного президента Дональда Трампа про те, що РФ стоїть за кіберзламуванням сервісів партій демократів і республіканців, є невірною.

Також Пєсков наголосив на необхідності розрізняти джерело, від якого може виходити загроза безпеки інформаційних ресурсів, і не робити поспішних висновків та звинувачень.

"Це дуже важлива деталь. Якщо ви згадуєте будь-які IP-адреси російського походження, це одна історія. Але інша справа, якщо ви звинувачуєте офіційну Москву, визначених людей у російському уряді. Ми живемо в 21 столітті технологій, і кожна IP-адреса зараз може бути відома студентом бакалаврату", - зауважив він.

Нагадаємо, Національна розвідка США 6 січня представила доповідь, у якій офіційно звинуватила Росію у втручанні в хід президентських виборів США 2016 року.