ua en ru

У США оприлюднили доповідь про кібератаки хакерів РФ під час виборів

У США оприлюднили доповідь про кібератаки хакерів РФ під час виборів Фото: у США оприлюднили доповідь про кібератаки хакерів РФ

Нацрозвідка США оприлюднила незасекречену версію доповіді

Національна розвідка США оприлюднила незасекречену версію доповіді про кібератаки хакерів РФ під час президентських виборів. Про це повідомляє Reuters.

Так, з документа випливає, що розвідка США вважає, що президент Росії Володимир Путін розпорядився організувати кампанію втручання у вибори президента США.

Також на думку розвідки, Путін хотів підірвати віру народу в американську демократію, очорнити Хілларі Клінтон, заподіяти шкоду її президентській кампанії і перешкодити її потенційній перемозі на виборах.

"Крім того, ми вважаємо, що Путін і російський уряд явно воліли обрання Трапма. Як Москві стало зрозуміло, що Клінтон, швидше за все, переможе на виборах, російська кампанія зосередилася на підриві її очікуваного президентства", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що ГРУ використовувала хакера Guccifer 2.0, а також сайти DCLeaks.com і WikiLeaks, щоб поширити у ЗМІ вкрадені в ході кібератак дані.

Нагадаємо, раніше Трамп назвав звинувачення РФ у кібератаках "полюванням на відьом".