ua en ru

У Кремлі прокоментували можливість другого терміну Путіна

У Кремлі прокоментували можливість другого терміну Путіна Фото: Сергій Іванов

У Кремлі заперечують наявність кризи в Росії

Глава Адміністрації Президента Росії Сергій Іванов прокоментував можливість того, що Володимир Путін буде балотуватися на другий термін в 2018 році. Про це він сказав в інтерв'ю Financial Times.

Іванов зазначив, що за Конституцією у Путіна є право висуватися на другий термін в 2018 році. Однак, за його словами, російський Президент не буде заявляти про свій намір балотуватися в цьому році.

"За Конституцією наш президент зараз обраний на перший термін, і за Конституцією він має повне право, якщо вирішить, висувати свою кандидатуру на виборах 2018 року. Але знаючи Володимира Володимировича досить добре, я думаю, що, якщо він буде переобиратися, то оголосить про це не в цьому році. А навіщо йому? У нас є інші кандидати, наприклад, (лідер партії "Яблуко", - ред.) Явлінський, і, напевно, будуть ще. Але мені здається, що це фальшстарт, якщо чесно", - сказав Іванов.

Іванов також розповів, що в Кремлі ніколи не обговорювалася можливість дострокових президентських виборів. За його словами, він не бачить в цьому ніякого сенсу.

"У нас що, в країні жахливу кризу і передреволюційна ситуація? Так, у нас є економічні проблеми, але вони є і в Європейському союзі, і у Великобританії. Я дуже чекаю референдуму (про членство Великобританії в ЄС, - ред.), мені цікаво, яким буде підсумок. Мені також цікаво, чим закінчиться криза в Греції - нам залишилося чекати зовсім небагато. Але що стосується Росії, я не бачу кризи", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що екс-глава Мінфіну РФ, голова "Комітету громадських ініціатив Олексій Кудрін запропонував провести в Росії дострокові президентські вибори. Однак тоді В Кремлі відмовилися коментувати пропозицію Кудріна про дострокові вибори.