ua en ru

У Кремлі підтвердили, що питання місії ООН на Донбасі залишається на порядку денному

У Кремлі підтвердили, що питання місії ООН на Донбасі залишається на порядку денному Фото: Дмитро Пєсков (kremlin.ru)

Аспекти місії ООН на Донбасі далекі від повного узгодження

Питання місії ООН на Донбасі продовжує залишатися на порядку денному переговорів між Російською Федерацією та Німеччиною. Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков, передають російські ЗМІ.

"Різні модальності зараз обговорюються. Поки не можна говорити про те, що всі позиції узгоджені. Істотно ускладнює ситуацію доволі нестабільна ситуація на лінії зіткнення", - заявив Пєсков.

Він також зазначив, що питання місії ООН фігурувало на переговорах 18 травня в Сочі президента РФ Володимира Путіна і канцлера Німеччини Ангели Меркель.

"Робота буде продовжуватися, домовилися і по лінії міністрів закордонних справ, і по лінії зовнішньополітичних помічників продовжити обговорення цих питань", - підкреслив Пєсков.

У той же час він додав, що Москва і Берлін не можуть удвох вирішити питання щодо такої місії.

"Рано чи пізно це питання треба промовляти в Раді безпеки (ООН) - після того, як будуть узгоджені всі аспекти. Але поки що всі аспекти далекі від повного узгодження", - сказав він.

Нагадаємо, раніше спецпредставник ОБСЄ в тристоронній контактній групі (ТКГ) по Україні Мартін Сайдик заявив, що миротворці ООН на Донбасі можуть сприяти вирішенню конфлікту.