ua en ru

У Кремлі напад на Касьянова назвали хуліганською витівкою

У Кремлі напад на Касьянова назвали хуліганською витівкою Фото: Дмитро Пєсков

Раніше в одному з ресторанів Москви в Касьянова кинули торт

Напад на голову опозиційної партії ПАРНАС Михайла Касьянова - це хуліганська витівка. Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передають російські ЗМІ.

"Мова йде про хуліганську витівку, яка, звичайно, підлягає осуду", - заявив Пєсков.

За його словами, напад на будь-яку людину, не тільки на ту, що маэ охорону, повинен бути визнаний недопустимим.

"А що стосується згаданого вами інциденту, то, напевно, я б запропонував би вам адресувати це питання у Федеральну службу охорони", - сказав представник Кремля.

Напередодні, 9 лютого, стало відомо, що в одному з московських ресторанів у Касьянова кинули торт. За його словами, торт кинули в нього дві людини "неслов'янської зовнішності", при цьому вони кричали "ти ворог" і "ми з тобою расправимся". Після цього, за словами Касьянова, нападники вийшли на вулицю і залишалися там протягом години, поки не приїхала поліція. Політик додав, що на вулиці тих, хто кинув торт, чекали близько 20 чоловік.

У свою чергу глава Чечні Рамзан Кадиров прокоментував повідомлення про напад на Касьянова.

Так, видання "Кавказька політика" розмістило у своєму акаунті в соцмережі зображення Касьянова, а в підписі була наведена цитата із заяви політика зв'язку нападу в ресторані з "погрозами" Кадирова.

"Знову я?!" - написав Кадиров у коментарях.

Сам Касьянов заявив, що пов'язує напад зі своєю політичною діяльністю.

"Я думаю, що сьогоднішній напад знаходиться в прямому зв'язку з тим, що Кадиров розмістив погрози в мою адресу і що я подав на нього заяву в СКР і ФСБ", - заявив Касьянов.