ua en ru

Кремль готується до великої ядерної війни, - експерти НАТО

Кремль готується до великої ядерної війни, - експерти НАТО Фото: Кремль модернізує свій стратегічний арсенал

Збільшення озброєння Росією може призвести до початку третьої світової війни

Російська Федерація готується до ядерної атаки однієї зі столиць держав НАТО. Про це заявляють експерти Північноатлантичного альянсу, передає "Польське радіо".

Для цього Росія модернізує свій стратегічний арсенал.


Як повідомляють експерти, незважаючи на економічні труднощі Кремль не зменшує витрат на озброєння і навчання військових.

На думку американців, росіяни ведуть підготовку до війни

За оцінкою експертів з National Institute for Public Policy, активні заходи Москви по збільшенню озброєння можуть призвести до початку третьої світової війни.

В опублікованому рапорті експертів НАТО йде мова про те, що РФ будує гігантські командні бункери і Кремль готується до великої ядерної війни.

"Москва поповнила свій арсенал 153 ядерними боєголовками", - йдеться в рапорті.

Таким чином президент РФ Володимир Путін хоче викликати почуття страху і жаху в світі, зокрема у своїх потенційних "ворогів", тобто у країн НАТО.

Крім цього, екс-заступник головного командувача Збройних сил НАТО американський генерал Річард Ширефф розповів польському тижневику "Wprost", що Путін може проявити збройну агресію проти країн Прибалтики і Польщі. За словами Ширеффа, якщо б таке сталося, то війська НАТО могли б ефективно допомогти країнам-членам тільки через кілька місяців.

"НАТО намагався б відповісти на російську агресію, тоді Путін випустив би тактичні ракети на одну з "натовських" столиць, на Берлін чи на Варшаву", - застеріг генерал США.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що росія намагається посилити військову присутність в Білорусі і Молдові.