ua en ru

Кредитори можуть надати Греції гроші до 17 серпня

Кредитори можуть надати Греції гроші до 17 серпня Фото: Прем'єр-міністр Греції, Алексіс Ципрас

Остаточні терміни узгодження всіх умов за фіндопомоги країні та її надання не затверджені

Кредитори Греції планують завершити переговори про умови фінансової допомоги країні до 6 серпня, потім передати гроші до 17 числа того ж місяця. Про це пише Bloomberg з посиланням на свої джерела.

Як передає агентство, терміни узгодження умов пакету допомоги у розмірі 86 млрд євро все ще дуже ориентировочны і залежать від впливу багатьох чинників. Єврокомісія (ЄК), Європейський Центробанк (ЄЦБ) і Міжнародний валютний фонд (МВФ) на даний момент працюють над новим меморандумом, в якому будуть узгоджені нові умови надзвичайних позик для Греції на наступні 3 роки.

А поки переговори уряду Греції з кредиторами вступили в свою завершальну стадію, високопоставлені представники організацій-кредиторів запланували серію візитів в Афіни на кінець цього тижня - початку наступного.

Як повідомлялося раніше, у понеділок, 20 липня, Греція відкрила свої банки, а також продовжила гасити свій кредит перед МВФ, використовуючи для цього фінансування від кризового фонду ЄС.

Нагадаємо, раніше Греція отримала короткостроковий кредит у розмірі 7,16 млрд євро від Єврокомісії для обслуговування зовнішнього боргу.