ua en ru

Від кредиту до військових навчань: Лукашенко розкрив подробиці переговорів з Путіним

Від кредиту до військових навчань: Лукашенко розкрив подробиці переговорів з Путіним Фото: Олександр Лукашенко (static kremlin ru)
Автор: РБК-Украина

Президент Білорусі Олександр Лукашенко розкрив подробиці переговорів з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Їх зустріч відбулася 14 вересня в російському місті Сочі.

Про це повідомляє Telegram-канал "Пул Першого".

В ході переговорів двох лідерів, які тривали понад 4 годин, були обговорені питання енергетики, доступ на ринки, регіональне співробітництво.

Лукашенко також розповів про кредит в 1,5 млрд доларів, який Росія виділить Білорусі.

"Прем'єр і міністр фінансів мені запропонували виплатити цей кредит. В цьому році ми мільярд повинні їм були по старому нашому обов'язку повернути. При всіх складнощах ми готові були повернути цей мільярд. Це не новий кредит. Це була моя прохання до керівництва Росії про те, що ми цей мільярд у цьому році вам не виплачуємо, залишаємо у себе і переносимо на майбутній рік. Відсоток там прийнятний. Тобто це питання рефінансування", - заявив Лукашенко.

Особливу увагу Лукашенко і Путін приділили співробітництву в сфері ВПК і оборони.

Нагадаємо, під час зустрічі Володимира Путіна і Олександра Лукашенка, перший повідомив, що Росія надасть Білорусі 1,5 млрд доларів кредиту. За його словами, міністри фінансів обох країн "ведуть на цей рахунок роботу на професійному рівні".

Пізніше прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков заявив, що Росія надасть Білорусі кредит без додаткових політичних умов.