ua en ru

Кравчук закликав Раду до саморозпуску

Колишній Президент України Леонід Кравчук закликав Верховну Раду сьомого скликання саморозпуститися.

Колишній Президент України Леонід Кравчук (на фото) закликав Верховну Раду сьомого скликання саморозпуститися. Про це він сказав під час заключного слова на круглому столі національної єдності в Миколаєві.

Він нагадав присутнім, що в сучасній історії України бували випадки, коли в критичній ситуації Верховна Рада приймала рішення про розпуск, щоб стабілізувати ситуацію, і запропонував розглянути такий варіант і зараз.

"Я думаю, крім звернення до верховної ради, щоб вони самі визначили свою долю - ми колись визначили її самі: проголосували і пішли на дострокові вибори. Я нічого не хочу сказати більше, але час дуже складний і дуже неординарний... Не чекати поки хтось десь скаже: "Ідіть". Якщо можете, дядьку, то робіть, а якщо не можете, то йдіть. Тут треба самим визначитися депутатам", - заявив Кравчук.

Раніше у зверненні до українського народу Кравчук закликав Верховну Раду "самій визначитися, чи має вона здатність забезпечити новий курс України, забезпечити мир та злагоду в суспільстві".

Зазначимо, сьогодні за результатами роботи, Круглий стіл національної єдності попросив громадян України взяти участь у виборах Президента України, які відбудуться 25 травня.

"Закликаємо громадян України прийти на вибори і сказати своє слово", - зазначив Кравчук.