ua en ru

Червоний Хрест розслідує обставини затримання своїх волонтерів у Донецьку

Міжнародний Комітет Червоного Хреста та Товариство Червоного Хреста України уважно стежать за розвитком ситуації з метою з'ясування обставин затримання своїх волонтерів у Донецьку 9 травня.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста та Товариство Червоного Хреста України уважно стежать за розвитком ситуації з метою з'ясування обставин затримання своїх волонтерів у Донецьку 9 травня. Про це йдеться у повідомленні прес-служби організації.

Нагажаємо, ввечері 9 травня 2014 р. один співробітник Міжнародного Комітету Червоного Хреста та 8 волонтерів загону по наданню першої допомоги Українського Червоного Хреста були затримані групою озброєних осіб для з'ясування обставин їхнього перебування у м. Донецьк. Через кілька годин затримання їх було звільнено.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста та Товариство Червоного Хреста України є нейтральними, незалежними, неупередженими гуманітарними організаціями, діяльність яких направлена виключно на надання гуманітарної допомоги хворим, пораненим та полоненим, особам з числа цивільного населення, які постраждали від надзвичайних ситуацій. Члени та волонтери цих організацій під час виконання своєї місії знаходяться під захистом Женевських конвенцій.