ua en ru

Червоний Хрест просить у донорів 9,1 млн дол. для роботи на південному сході України

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) попросив у донорів фінансову допомогу в розмірі 9,1 млн дол., необхідну організації для здійснення діяльності на південному сході України. Про це йдеться в заяві, опублікованій на сайті МКЧХ.

"Ми готові надавати більше допомоги, якщо потреба в ній зросте", - заявив заступник голови представництва комітету в Києві Жак Барбері. За його словами, організації необхідно співробітництво з усіма конфліктуючими сторонами, зокрема, для того, щоб безпечно добиратися до таких міст, як Слов'янськ і Краматорськ.

У МКЧХ повідомили, що з початку травня цього року в зіткненнях, що відбуваються в Луганській і Донецькій областях, постраждали не менше 1 тис. осіб. У 20 лікарнях на Донбасі для надання медичної допомоги використовуються медикаменти і перев'язувальні засоби, надані комітетом.

У Червоному Хресті наголосили, що готові продовжувати допомагати постраждалим внаслідок конфлікту. Отримані кошти планується направити, в першу чергу, на підтримку місцевих лікарень і надання гуманітарної допомоги населенню, в тому числі й "заарештованим, переміщеним, затриманим або пораненим особам".

Нагадаємо, вчора МКЧХ і Товариство Червоного Хреста України заявили, що уважно стежать за розвитком ситуації з метою з'ясування обставин затримання своїх волонтерів у Донецьку 9 травня.

Міжнародний Комітет Червоного Хреста і Товариство Червоного Хреста України є нейтральними, незалежними, неупередженими гуманітарними організаціями, діяльність яких спрямована винятково на надання гуманітарної допомоги хворим, пораненим і полоненим, особам із числа цивільного населення, постраждалим від надзвичайних ситуацій. Члени та волонтери цих організацій під час виконання своєї місії перебувають під захистом Женевських конвенцій.