ua en ru

Червоний Хрест допоможе родичам луганчан, що залишилися без зв'язку, дізнатися про їх долю

Співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста організували ініціативу, яка допоможе людям, які втратили зв'язок з родичами в зоні проведення антитерористичної операції, отримати від них повідомлення "я живий".

Співробітники Міжнародного комітету Червоного Хреста організували ініціативу, яка допоможе людям, які втратили зв'язок з родичами в зоні проведення антитерористичної операції, отримати від них повідомлення "я живий". Про це Червоний Хрест повідомляє в Facebook.

"Бої у Східній Україні змусили тисячі людей покинути свої будинки. З відсутністю телефонного та Інтернет-зв'язку в районі Луганська, ми схвильовані, що люди втратили зв'язок з родичами. З українським Червоний Хрестом, ми збираємо запити і заяви про арешт від переселенців. Наступний крок - визначити місцезнаходження їхніх близьких через наш діалог з озброєними угрупуваннями", - йдеться в повідомленні.

"Ми збираємо короткі повідомлення "я живий" від людей в районах, охоплених конфліктом, і доставляємо їх сім'ям в Україні та за її межами. Тим не менш, військові дії тривають, і для нас не є можливим активно шукати членів сім'ї", - повідомляє Червоний Хрест.

При цьому Червоний Хрест радить людям, які втратили зв'язок з родичами в Східній Україні, продовжувати намагатися додзвонитися їм по телефону.