ua en ru

"Червоний Хрест" направив 160 т гумдопомоги на підконтрольну ДНР територію, - ДПС

"Червоний Хрест" направив 160 т гумдопомоги на підконтрольну ДНР територію, - ДПС Фото: Працівники "Червоного хреста"

На Донбас відправлено 13 автівок з будматеріалами та продуктами

Міжнародна організація "Червоний хрест" направила жителям так званої самопроголошеної Донецької народної республіки (ДНР) майже 160 тонн продуктів харчування та будматеріалів. Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

"Через контрольний пункт "Бугас" прослідували 13 вантажних автомобілів з гуманітарними вантажами. Автівки від Міжнародного комітету "Червоний Хрест" везли жителям Донецької області майже 160 тонн продуктів харчування та будматеріалів", - зазначили в прес-службі.

Також, зазначається, що в межах Луганської області прикордонні наряди та підрозділи ЗСУ зафіксували політ 4 безпілотників.

"Ними незаконні збройні формування продовжували здійснювати розвідку місць дислокації українських військових", - йдеться в повідомленні.

Окрім того зазначається, що вздовж лінії розмежування продовжуються заходи щодо припинення незаконного переміщення товарів та вантажів.

"Всього за добу затримано 7 транспортних засобів. Автівки перевозили майже 35 тонн продуктів харчування та товарів народного вжитку. Належних документів на вантаж не було, крім того автівки намагалися об'їхати контрольні пункти, що були на їх шляху", - додали в прес-службі.

Нагадаємо, згідно з данними ООН, у зв'язку з розвитком конфлікту в Україні кожен дев'ятий житель країни потребує гуманітарної допомоги.