ua en ru

У Краматорську люди померли від грипу через недбалість чиновників

У Краматорську люди померли від грипу через недбалість чиновників Фото: у Краматорську люди померли від грипу через недбалість чиновників

У Краматорську від пневмонії померло 17 людей

У Краматорську Донецької області люди померли від грипу через недбалість чиновників, проти них відкрито кримінальне провадження. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Донецької області.

"Встановлено, що в порушення вимог чинного законодавства органами місцевого самоврядування м. Краматорська Донецької області не забезпечено належну координацію діяльності служб та установ міста з питань боротьби із грипом та надання лікувально-профілактичної допомоги населенню у предепідемічний та епідемічний періоди. Крім того, не забезпечено закупівлю для лікувальних закладів медичних препаратів і обладнання для подолання інфекційних захворювань", - йдеться в повідомленні.

Невиконання вказаними посадовими особами службових обов'язків призвело до тяжких наслідків у вигляді загибелі людей. Так, з 26 грудня 2015 року по 14 січня 2016 року в стаціонарах міста з діагнозом "пневмонія", що є ускладненням грипу, знаходиться 227 хворих, з яких 32 - у важкому стані. Із 29 госпіталізованих дітей 5 - у важкому стані. Кількість померлих складає 17 осіб.

Зазначається, що краматорською місцевою прокуратурою до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 367 (службова недбалість) КК України.

Нагадаємо, у Донецькій області за станом на 13 січня зафіксований 31 випадок смерті від пневмонії, з них 17 - у Краматорську.