ua en ru

Крамаренко: Київ повинен орієнтуватися на приватний капітал

До 18 листопада усі структурні підрозділи повинні підготувати інвестиційні проекти за своїми напрямками. Про це заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслан Крамаренко під час наради з керівниками головних управлінь та комунальних підприємств щодо реалізації планів Стратегії розвитку Києва до 2025 року. Він наголосив, що локомотивом розвитку та економічного зростання міста повинно стати приватне підприємництво. Про це повідомляє прес-служба КМДА.

"У цьому контексті на вас покладено два завдання. Перше - максимально сприяти приватним інвестиціям. Це означає зменшення бюрократії, скорочення і спрощення зайвих погоджувальних та дозвільних процедур. Київ серед інших регіонів сьогодні в лідерах із залучення інвестицій, але якщо порівнювати з європейськими столицями, то наші цифри в рази менші. Тому друге завдання, яке ми перед вами ставимо, - якісно новий підхід до підготовки інвестиційних проектів міста з тим, щоб зробити їх привабливими для приватних інвесторів. Ваша робота в майбутньому буде оцінюватися за зростанням обсягів залучення приватних інвестицій у вашому секторі", - зазначив Крамаренко.

Конкретні інвестиційні проекти мають бути підготовлені не у вигляді ідеї, а як конкретний бізнес-план, який можна буде представляти інвесторам на зустрічах світового рівня. Він наголосив, що на сьогоднішній день більшість проектів орієнтовані на фінансування за рахунок бюджетних коштів, а місто має орієнтуватися на приватний капітал.