ua en ru

КПУ пройде в Раду нового скликання, - експерт

Компартія України пройде в парламент 8-го скликання, набравши 5,6% електоральної підтримки. Про це повідомив керівник дослідницьких проектів Інституту досліджень регіонального розвитку Віталій Мороз.

"На тлі лідируючих позицій на виборах у Раду "Блока Петра Попрошенка", який підтримують 34,3% виборців, на друге місце виходить Радикальна партія з результатом 11%, на третьому місці - партія "Батьківщина", яка набере 7,2 % голосів", - сказав він.

Експерт також додав, що у парламент 8-го скликання пройде "Громадянська позиція", яка може набрати 6,2%, "Сильна Україна" - 5,8%, "Народний фронт" - 5,6%.

Компартії України віддадуть свої голоси 5,6% виборців, "Свободі" - 5,2%.

"Тобто в парламент пройдуть ці 8 партій, решта ж партії наберуть менше 5 % підтримки", - переконаний Мороз.

За його словами, участь у виборах візьмуть близько 60% українців, 10% респондентів даного дослідження зволіли відмовитися від участі в голосуванні і ще 5% не визначилися зі своїми політичними уподобаннями.

Відзначимо, що дане дослідження проводилося методом опитування 1200 респондентів. Використовувалася випадкова вибірка, квотированная за статтю та віком. Середня помилка вибірки - не більше 3,5%. Дослідження проводилося в період з 27 вересня по 7 жовтня 2014 року.