ua en ru

КПУ подала апеляцію на рішення Окружного адмінсуду Києва про заборону діяльності

КПУ подала апеляцію на рішення Окружного адмінсуду Києва про заборону діяльності Фото: лідер КПУ Петро Симоненко

У партії вважають рішення суду незаконним і необґрунтованим

Комуністична партія України (КПУ) звернулася в Київський апеляційний адміністративний суд з апеляційною скаргою на постанову Окружного адміністративного суду м. Києва від 16 грудня 2015 року. Про це йдеться в повідомленні прес-служби КПУ.

"Комуністична партія України вважає вказане рішення суду першої інстанції незаконним і необґрунтованим, прийнятим з порушенням норм матеріального та процесуального права, і, як наслідок, підлягає скасуванню апеляційним судом в повному обсязі", - йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що рішення про заборону Комуністичної партії України (КПУ), прийняте 16 грудня Окружним адмінсудом Києва, буде оскаржено в Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ).

16 грудня, Київський апеляційний адміністративний суд відмовився задовольняти позов Комуністичної партії України (КПУ) до Міністерства юстиції України.

Комуністи намагалися скасувати накази Мін'юсту про невідповідність статуту, програми, назви і символіки КПУ закону про декомунізацію. Також компартія просила засудити відомство за відмову Мін'юсту надати перелік порушень закону про декомунізацію з боку КПУ.