ua en ru

КПУ виявилася єдиною партією, у списку якої немає "популярних людей", - політолог

Єдиною партією, яка не внесла у свій виборчий список "популярних людей", виявилася Комуністична партія України. Про це заявив політолог, керівник Центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

За його словами, Компартія виявилася єдиною політичною силою, яка не включала у свої списки корупціонерів і "фейсбук-зірок".

"В ідеологічному списку Компартії немає чиновників, олігархів, корупціонерів і "фейсбук-зірок". А цей колективний похід комбатов і журналістів на вибори у списках інших політичних сил дає підстави для підозр, що ніякої ідеології тут немає, і тут є проста спроба прикрити прогниле, чимось сучасним і модним. За цим ховається тільки те, що цей парламент фактично буде приречений",- зазначив політолог.

У той же час, він висловив сумнів, що залучення у виборчі списки відомих журналістів, допоможе влади вести боротьбу з корупцією.

"У мене виникає просте запитання, - як журналісти Мустафа Найєм і Сергій Лещенко будуть викривати Валерія Іщенко, наглядача від Артура Палатного, якого свого часу вигнали з Дніпропетровська? Ось як вони будуть викривати корупційні "витівки" нинішньої влади? Завдання народних депутатів - визначати та формувати правила гри.

Він упевнений, що такий парламент в результаті довго не проживе, так як робота такого законодавчого органу "буде очевидним і свідомим обманом виборця".

"Все, що будується на обмані, довго не живе. Я боюся, що Верховна Рада України сьомого скликання ризикує стати однією з найкоротших і безславних каденцій парламенту", - резюмував експерт.