ua en ru

ККД Верховної Ради склав 0,8%, - Медведчук

ККД Верховної Ради VII скликання склав близько 0,8%. Про це у своєму блозі написав лідер громадського руху «Український вибір» Віктор Медведчук.

«З перших 100 днів ВР пропрацювала лише вісім, споживши при цьому понад 0,5 млрд грн бюджетних (читай - народних) коштів. З 1200 законопроектів, зареєстрованих у парламенті, прийняті лише 10. Тобто - менше 0,8%... Але, навіть якщо парламент починає працювати, його діяльність все одно присвячена, в основному, передвиборчій кампанії претендентів на президентське крісло... Парламент - один з найважливіших центрів влади - не тільки втратив свою незалежність, але і де-факто перестав існувати», - написав Медведчук .

«Як показує історія, в результаті подібних тривалих чвар, врешті-решт, виплавляється одна монолітна сила, яка і підминає під себе всі важелі управління суспільством... Така логіка лежить в основі всякого тоталітаризму: коли закони не приймають - їх встановлюють», - зазначив політик .

«Я завжди виступав (і виступаю зараз) за систему, в якій ВР грала б вирішальну роль в державному управлінні. Однак є важлива умова. Народ повинен контролювати парламент. ВР працюватиме ефективно лише в тому випадку, якщо оцінювачем досягнутих нею результатів будуть громадяни, цей парламент обрали. Скажімо, в нинішній ситуації, якщо б у народу була можливість проведення всеукраїнського референдуму щодо довіри і дострокового припинення повноважень ВР, «народні» обранці вже давно б приймали потрібні країні закони, оскільки могли запросто відправитися на не дуже заслужений відпочинок», - підкреслив лідер громадського руху.