ua en ru

Кожара запевнив дипломатів у готовності влади і опозиції до діалогу

В.о. міністра закордонних справ Леонід Кожара відзначив готовність української влади і опозиції до конструктивного діалогу з врегулювання ситуації в країні.

В. о. міністра закордонних справ Леонід Кожара відзначив готовність української влади і опозиції до конструктивного діалогу з врегулювання ситуації в країні. Про це він заявив на зустрічі з главами дипломатичних місій ЄС, США, Канади, Норвегії, Росії і Швейцарії, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день є всі ознаки того, що влада та опозиція готові до конструктивного діалогу", - сказав Кожара.

Як свідчення він навів скасування Верховною Радою дев'яти законів, які опозиції охарактеризувала як диктаторські, прийняття закону про амністію і відставку прем'єр-міністра Миколи Азарова.

В.о. міністра запевнив, що влада в Україні рішуче налаштована виключно мирне вирішення кризи, а всі переговори, за його словами, будуть здійснюватися відкрито і відверто.

Нагадаємо, 28 січня 2014 р. народні депутати України скасували закони, прийняті 16 січня 2014 р. в ході голосування руками. Всього скасовано 9 законів. За відповідне рішення проголосував 361 народний депутат.

Крім того, 29 січня нардепи підтримали законопроект № 4021-3 "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань". За відповідне рішення проголосували 232 народних депутатів.

Обидва ці закони вже підписав спікер Верховної Ради України Володимир Рибак, і документи вже передані на підпис Президенту України Віктору Януковичу.

Крім того, як заявив Рибак, на черговій сесії парламенту, депутати розглянуть питання про створення тимчасової спеціальної комісії з підготовки внесення змін до Конституції України.