ua en ru

Кожара сьогодні зустрінеться з генсеком ГУАМ Чечелашвілі

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара обговорить з генеральним секретарем ГУАМ Валерієм Чечелашвілі майбутнє засідання ради міністрів закордонних справ Організації за демократію та економічний розвиток (ГУАМ), яке відбудеться в Нью-Йорку. Про це на брифінгу повідомив директор Департаменту інформаційної політики Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні відбудеться низка зустрічей міністра закордонних справ України. Зокрема, буде зустріч з генсеком Організації за демократію та економічний розвиток Валерієм Чечелашвілі. В ході цієї зустрічі планується обговорити питання до підготовки чергового засідання ради міністрів МЗС ГУАМ, яке відбудеться 26 вересня в рамках 68-ї сесії генеральної асамблеї ООН в Нью-Йорку", - зазначив Перебийніс.

Він також дожав, що під час зустрічі буде обговорення взаємодії з державами - партнерами ГАУМ, зокрема, питання співробітництва у форматі ГУАМ - США, ГУАМ - Японія, а також ініціювання нового діалогу на високому рівні ГУАМ - Тихоокеанський альянс.

Також Перебийніс додав, що буде обговорено напрямки співробітництва між державами - членами ГУАМ у сфері боротьби зі злочинністю, розробки проектів, спрямованих на посилення енергетичної безпеки держав - членів ГУАМ, продовження роботи зі створення зони вільної торгівлі та організації транспортного коридору ГУАМ та реалізації концепції розвитку транспортного коридору ГУАМ.