ua en ru

Кожара попросив Німеччину допомогти у вирішенні питань для підписання УА з ЄС

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара попросив Німеччину допомогти Україні у вирішенні питань, які лишаються невирішеними для підписання угоди про асоціацію (УА) з ЄС. Про це Кожара заявив після зустрічі з федеральним міністром закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервелле, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вважаємо що Німеччина для України є надзвичайно важливим і стратегічним партнером і найбільшою країною ЄС, отже позиція Німеччини в багатьох питаннях є вирішальною. І ми б хотіли, що у всіх питаннях від двосторонніх стосунків до євроінтеграції у нас було порозуміння", - зазначив Кожара.

За словами Кожари, під час зустрічі він проінформував свого німецького колегу про кроки, які Україна зробила для підписання угоди про асоціацію.

"Головна увага була приділена питанню євроінтеграції України. Я проінформував міністра про те, що сьогодні робиться в Україні для підписання угоди про асоціацію з ЄС, проінформував як про позитивні зрушення так і про ті питання які Україна ще не спромоглася виконати для підписання угоди про асоціацію. Я також попросив міністра допомоги і посиленого співробітництва у вирішенні тих питань, які лишаються невирішеними", - зазначив Кожара.