ua en ru

Кожара: Цьогорічне засідання ради міністрів ОБСЄ проходить на тлі мирних публічних демонстрацій у Києві

Цьогорічне засідання Ради міністрів Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) проходить на тлі мирних публічних демонстрацій у Києві. Про це під час 20-го засідання ради міністрів ОБСЄ заявив діючий голова ОБСЄ, міністр закордонних справ України Леонід Кожара, передає прес-служба МЗС.

"Цьогорічне засідання ради міністрів проходить на тлі мирних публічних демонстрацій у Києві, які підтверджують додержання Україною прав людини та основоположних свобод, включаючи свободу висловлювання, свободу зібрань та об'єднань. Так як велика кількість гострих політичних питань виникає у національному порядку денному, надзвичайно важливо, що вони порушуються Урядом та опозицією шляхом мирного діалогу без застосування сили або гострої полеміки та без зовнішнього втручання. Мирний політичний діалог та заходи, здійснювані у відповідності до національного законодавства, є єдиним дієвим шляхом, що відповідає інтересам стабільної та процвітаючої України", - заявив Кожара.

Він також висловив "глибокі співчуття" стосовно нещодавніх випадків застосування сили, які нині ретельно розслідуються.
"Розслідування покликане підтвердити, що громадяни України користуються своїми конституційними правами, а журналістська діяльність є безпечною, що є надзвичайно важливим для розвитку демократичного суспільства", - підкреслив голова МЗС.

Нагадаємо, у Києві сьогодні стартує 20-е міністерське засідання ОБСЄ.