ua en ru

Кожара не повідомив послам про жертви на Грушевського, оскільки це прерогатива правоохоронців, - МЗС

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара у своїй промові не згадав про останні події на Майдані Незалежності та виявлених двох трупах на вул. Грушевського, оскільки цим займаються правоохоронні органи і дані події відбулися зовсім недавно.

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара у своїй промові не згадав про останні події на Майдані Незалежності та виявлених двох трупах на вул. Грушевського, оскільки цим займаються правоохоронні органи і дані події відбулися зовсім недавно. Про це журналістам після сьогоднішньої зустрічі акредитованих в Україні дипломатичних представництв з представниками силових структур і МЗС заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Міністерство закордонних справ не володіє достовірною інформацією щодо того, що відбувається на вулицях і тому це прерогатива правоохоронних органів це коментувати", - сказав він, відповідаючи на питання журналістів, чому у своєму вступному слові міністр закордонних справ визнав можливим заявити про екстремістські настрої на вулицях Києва проте при цьому ні слова не згадав про двох загиблих людей.

Раніше на зустрічі посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль висловив думку, що події сьогоднішньої ночі, коли загинув учасник акції протесту, стали точкою неповернення.

Вайль, зокрема, висловив обурення тим фактом, що під час зазначеного засідання не було сказано жодного слова про загиблих в Києві. За його даними, жертв акцій протестів вже двоє.

"Ми вважаємо, що сьогодні вночі було перейдено Рубікон. Все, що ми можемо сказати, - це те, що ви повинні негайно розпочати переговори з опозицією", - заявив посол, звертаючись до представників української влади. При цьому його тон був досить різким і експресивним.