ua en ru

Кожара і Лавров підписали план взаємодії між Міністерствами закордонних справ України та РФ на 2013 р

Міністри закордонних справ України та РФ Леонід Кожара та Сергій Лавров підписали протокол засідання підкомітету з міжнародного співробітництва українсько-російської міждержавної комісії та план взаємодії між Міністерством закордонних справ України та Міністерством закордонних справ Російської Федерації на 2013 р. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА.

Під час переговорів, які відбулися в Чернівцях, міністри відзначили, що відносини між двома державами-стратегічними партнерами продовжують успішно розвиватися на взаємовигідній основі. Ведеться інтенсивний і насичений політичний діалог на всіх рівнях, насамперед, між вищим керівництвом України та Російської Федерації, що сприяє створенню належних умов для розвитку українсько-російської співпраці у всіх сферах.

Сторони підкреслили важливість подальшого розширення двостороннього торговельно-економічного, інвестиційного співробітництва, а також поглиблення міжрегіональних зв'язків.

У рамках засідання підкомітету українська та російська делегації обговорили широкий спектр актуальних питань двосторонніх відносин, зокрема, щодо договірно-правового оформлення українсько-російського державного кордону, спрощення порядку перетину кордону громадянами двох країн, консульської співпраці.

Значна увага була приділена міжнародній проблематиці, зміцненню регіональної безпеки, взаємодії двох країн в рамках міжнародних організацій, у тому числі в контексті головування України в ОБСЄ у 2013 р.

Читайте також: Глава МЗС РФ вважає взаємодоповнюючою інтеграцію в ЄС і СНД