ua en ru

Кожара і Лавров обговорили питання статусу громадян України, яким було заборонено в'їзд в РФ

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара і міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров сьогодні у рамках 20-го засідання Ради міністрів ОБСЄ обговорили питання статусу громадян України, яким було заборонено в'їзд в РФ. Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

Глава зовнішньополітичного відомства України привернув увагу російської сторони до питання статусу українських громадян, яким було заборонено в'їзд на територію РФ, і висловив сподівання на його якнайшвидше врегулювання.

Міністри також обговорили актуальні питання двостороннього політичного діалогу та обмінялися думками щодо подальшого розвитку українсько-російських відносин.

Окрема увага була приділена взаємодії двох країн у міжнародних організаціях, зокрема у контексті головування України в ОБСЄ. Лавров позитивно відзначив результати головування України в ОБСЄ і висловив готовність російської сторони й надалі сприти реалізації пріоритетів Українського головування. Міністри також торкнулися питань співробітництва в торговельно-економічній сфері та перспектив проведення консультацій у трикутнику Україна-Росія-ЄС.