ua en ru

Козак планує передати функції контролю над територіальними управліннями Укртрансінспекції облдержадміністраціям

Міністерство інфраструктури України розгляне можливість реорганізації Державної інспекції України з безпеки на наземному транспорті. Про це на засіданні колегії міністерства з питань автомобільного транспорту заявив міністр інфраструктури Володимир Козак, передає прес-служба Мінінфраструктури.

Міністр доручив фахівцям відомства вивчити питання передачі частково функції контролю над територіальними управліннями Укртрансінспекції обласним державним адміністраціям.

"Нинішню структуру Укртрансінспекції неможливо ефективно контролювати. Тому, у відповідності з тими реформами, які ми проводимо в області автотранспорту та дорожнього господарства, доцільно надати більше повноважень керівникам обласних і місцевих органів влади з організації роботи Укртрансінспекції та контролю за її виконанням", - зазначив Козак.

За його словами, діяльність територіальних управлінь Укртрансінспекції неодноразово викликала нарікання і скарги, як з боку перевізників, так і державних контролюючих органів.

Зокрема, недосконалою визнана робота з виявлення "нелегальних" перевізників, здійсненню габаритно-вагових перевірок та взаємодії з місцевою владою, Державтоінспекцією, Державною виконавчою службою та ін.

"Міністерство інфраструктури найближчим часом з урахуванням пропозицій обласних державних адміністрацій повинно відпрацювати такий механізм роботи Укртрансінспекції, згідно з яким територіальні підрозділи підкорятися місцевим органам влади, а центральне управління в Києві відповідатиме за підготовку нормативно-правової бази та контролювати роботу в регіонах", - сказав Козак.

Читайте також: Мінінфраструктури розробило законопроект про введення карти безготівкової оплати транспортних послуг

Крім того, Укртрансінспекції доручено налагодити співпрацю з Державною автомобільною інспекцією та місцевою владою, щоб встановити прозорий та узгоджений контроль над порушеннями автотранспортного законодавства.

З метою посилення відповідальності не тільки перевізників, а й власне самого керівництва територіальних управлінь Укртрансінспекції пройде атестація керівників та їх заступників.

Також планується провести підвищення кваліфікації співробітників Департаменту автотранспорту Мінінфраструктури, Укртрансінспекції та територіальних управлінь транспорту облдержадміністрацій.