ua en ru

Ковальчук: Держлісагентство принципово оновило склад конкурсної комісії

Державне агентство лісових ресурсів України оновило склад конкурсної комісії, що обиратиме керівників підпорядкованих держпідприємств. Про це повідомив голова відомства Олександр Ковальчук.

Він наголосив, що прозора кадрова політики є найдієвішим механізмом реформування лісової галузі, підвищення її ефективності та подолання корупції.

"Ми отримали зауваження з боку Мінагрополітики, запросили експертів та кардинально змінили персональний склад комісії. Враховані пропозиції громадської ради, профспілки, Товариства лісівників України та інших громадських організацій", - наголосив Олександр Ковальчук.

В результаті, до роботи комісії долучилися висококваліфіковані працівники лісової галузі, незалежні експерти: спеціалісти кадрових агентств, представники громадськості.

"Моя основна вимога до комісії - це фаховість та неупередженість. Переформатована комісія цілком відповідає цим пунктам. Хочу запевнити, що кожне засідання буде завчасно анонсуватися та проходитиме у присутності працівників ЗМІ", - заявив голова Держлісагентства.

Планується, що до кінця року оновлена комісія зможе провести конкурси на 50 підприємствах. Таким чином, 50% керівників усіх ДП зі сфери управління агентства будуть відібрані за допомогою кадрових конкурсів. Одночасно з цим, за дорученням Міністра АПК Олексія Павленка, тривають відкриті конкурси на посади начальників 5 облуправлінь - Волинського, Дніпропетровського, Закарпатського, Миколаївського та Чернівецького.