ua en ru

Костюк і Ястремська з перемоги дебютували на дорослому турнірі "Великого шолома"

Костюк і Ястремська з перемоги дебютували на дорослому турнірі "Великого шолома" Фото: Марта Костюк (facebook.com/marta.kostyuk.5)

Юні українські тенісистки подолали перший раунд кваліфікації Australian Open

Юні українські тенісистки Марта Костюк і Даяна Ястремська виграли дебютні матчі на дорослому турнірі серії "Великого шолома", успішно подолавши стартовий раунд Відкритого чемпіонату Австралії з тенісу (Australian Open). Про це повідомляється на сайті змагань.

Минулорічна чемпіонка юніорського Australian Open 15-річна Марта Костюк, яка займає 521 місце в рейтингу Жіночої тенісної асоціації (WTA), перемогла в першому колі відбіркового раунду 121 ракетку світу Аріну Родіонову з Австралії - 4:6, 6:3, 6:3.

17-річна Даяна Ястремська (177 в рейтингу WTA) в першому раунді кваліфікації розгромила 129 ракетку світу з Японії Мисак Дої - 6:3, 6:1.

У півфіналі кваліфікації Ястремська зіграє з румункою Олександрою Дулгеру (190 ракетка світу), а Костюк з переможницею пари Джеймі Лоб (США) - Даніелой Сегель (Чилі).

Нагадаємо, Марта Костюк стала володаркою спеціального запрошення (wild card) у відбірковий турнір Australian Open після своєї перемоги в юніорській версії турніру.