ua en ru

Космічний човник Dragon не зміг запустити на орбіті три з чотирьох двигунів

У космічного апарату Dragon виникли проблеми після виходу на орбіту, повідомила компанія-розробник SpaceX. Зокрема, вантажний човник не зміг в штатному режимі запустити три з чотирьох двигунів, передає NBC news. "Проблема в двигунах Dragon. Система не змогла активувати три з чотирьох. Ми працюємо над вирішенням проблеми", - написав у своєму мікроблозі засновник компанії SpaceX Елон Маск.

Нагадаємо, другий запуск приватного космічного корабля Dragon був успішно проведений сьогодні з космодрому на мисі Канаверал. Стикування корабля зі станцією спочатку була запланована на 2 березня 2013 р. Всього Dragon повинен доставить на станцію близько 550 кг корисного вантажу.

Капсула Dragon була розроблена американською компанією Space Exploration Technologies (SpaceX), вона створювалася в рамках програми Commercial Orbital Transportation Services з будівництва космічних кораблів, здатних доставляти вантажі на МКС, після виведення шатлів з американської космічної програми. Програма реалізується Національним управлінням США з аеронавтики і дослідження космічного простору (NASA).

NASA в 2008 р. уклало зі SpaceX контракт на 1,6 млрд дол Планувалося, що цієї суми повинно вистачити на 12 рейсів Dragon. У майбутньому компанія сподівається збільшити контракт до 3,1 млрд дол.

Читайте також: Космонавти МКС увійшли в пристикований корабель Dragon