ua en ru

Космічна станція New Horizons підійшла на мінімально можливу відстань до Плутона

Космічна станція New Horizons підійшла на мінімально можливу відстань до Плутона Фото: Плутон

Сигнал, відправлений космічним зондом, дійде до Землі лише 15 липня в 4 ранку

Космічна станція New Horizons сьогодні, 14 липня, пройшла на мінімально можливій відстані від Плутона - 12,5 тис. км. Таким чином, досягла розв'язки перша в історії місія до далекої карликовій планети, яка тривала більше дев'ять років, передає TUT.BY.

"Апарат наблизився до карликової планети на мінімально можливу відстань 14 липня, в 14:49 - в цей момент New Horizons від Плутона відділяло 12,5 тис. кілометрів. Апарат зробив більше 150 замірів на сім приладів. Ця інформація допоможе вивчити геологію і склад планети, температуру її поверхні і стан атмосфери", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, сигнал, відправлений космічним зондом при зближенні з Плутоном, дійде до Землі лише 15 липня в 4 ранку. До цього моменту фахівці NASA не знатимуть, чи завершилася місія успішно. Як повідомляється, шанс того, що апарат може бути загублений під час проходження шарів космічного пилу близько Плутона, дорівнює лише 1 з 10 тисяч.

"Знімки, які New Horizons зробить поряд з Плутоном, будуть приходити на Землю протягом декількох місяців. Сам апарат вже не повернеться - у разі успішного завершення місії на Плутоні, в 2016-2020 рр. New Horizons, приступить до дослідження пояса Койпера - дископодібної області крижаних об'єктів за орбітою Нептуна", - повідомляють ЗМІ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що космічний апарат NASA New Horizons відповів на одне з найбільш важливих питань про Плутон - визначив розмір планети. За отриманими даними діаметр Плутона становить 2 370 км.