ua en ru

Кошулинський прогнозує звіт в Раді з розробки мовного закону 1 квітня

Віце-спікер Верховної Ради, член спеціальної комісії з розробки мовного законопроекту Руслан Кошулинський допускає, що звіт про підготовку проекту закону про використання мов може бути представлений у Раді вже 1 квітня у разі включення проекту до порядку денного.

Віце-спікер Верховної Ради, член спеціальної комісії з розробки мовного законопроекту Руслан Кошулинський допускає, що звіт про підготовку проекту закону про використання мов може бути представлений у Раді вже 1 квітня у разі включення проекту до порядку денного. Про це він повідомив журналістам, передає кореспондент РБК-Україна.

"Закон Ківалова-Колесніченко продовжує діяти. Адже його не скасували (спікер Олександр Турчинов застосував вето до рішення ВР про скасування закону про мови, - ред.)... За нашою інформацією, у Кабінеті міністрів України також створена експертна робоча група, яка сьогодні також проводить консультації з даного питання... Ми прийшли до того, що базовим слід визначити проект закону Кравчука та групи експертів. З цим погоджувалися і члени від Партії регіонів", - сказав він.

Нагадаємо, скасування Радою так званого мовного закону, який, зокрема, давав офіційний статус російській мові, викликало великий резонанс на Сході, Півдні України і в Криму. У результаті спікер Олександр Турчинов не став підписувати цю скасування, а доручив Раді розробити новий законопроект.