ua en ru

Кортеж міністра оборони Лівії потрапив у перестрілку, глава військового відомства не постраждав

Кортеж міністра оборони Лівії Мохаммеда аль-Баргхаті потрапив у перестрілку. З одного боку в конфлікті брала участь охорона чиновника, з іншого бойовики однієї з колишніх повстанських груп, котрі, як повідомляється, перші відкрили по ним вогонь. В результаті інциденту міністр не постраждав, передає France 24.

Перестрілка сталася на сході країни, в районі м. Тобрук. За словами офіційного представника військового відомства Халеда аль-Шеріфа, машина міністра у складі кортежу охорони вже покидала місцевий аеропорт, коли по ним був відкритий вогонь. "В мить, коли Баргхаті покидав аеропорт на своїй машині, його охорона вступила в перестрілку з розсердженими солдатами і колишніми повстанцями", - повідомив Шериф. Що послужило приводом для перестрілки, офіційні джерела не повідомляють.

Разом з тим, за інформацією анонімного джерела в уряді, перестрілка сталася з міркувань помсти, нібито після того, як колишній заступник міністра оборони, що займався питаннями національної гвардії і інфраструктури, відмовився покинути свою посаду на вимогу уряду.

Нагадаємо, що після громадянської війни в Лівії, підсумком якої стало скинення і вбивство Муаммара Каддафі, йде хворобливий процес становлення нових силових відомств. Після розгрому регулярної армії минулого уряду набір нових кадрів йде з числа колишніх повстанських груп, проте, у зв'язку з місцевими особливостями, деякі їхні учасники де-факто виконують розпорядження власних лідерів, а не центрального уряду.

Читайте також: У Лівії затвердили новий склад уряду