ua en ru

Корупція, відсутність незалежних судів, оподаткування та митні процедури заважають зростанню інвеспрівлекательності Україні, - представник ЄС

Індекс інвестиційної привабливості України не демонструє тенденції до зростання через корупцію, відсутність незалежної судової системи та існуючої системи оподаткування та митних процедур. Про це на сьогоднішньому прес-ланчі заявила керівник торгово-економічного відділу Представництва ЄС в Україні Ульріке Хауер, передає кореспондент РБК-Україна.
«По цим напрямкам немає істотних поліпшень. І, на жаль, якщо подивитися в деталі, то ви побачите, що корупція і судова система все ще за рейтингом йдуть проблематичними для бізнесу. Люди мали якісь надії на реформи. І є відчуття що це і не буде особливо впроваджуватися... Ми побоюємося що це вікно можливостей скоро закриється і ми не хотіли б, щоб це відбулося. Ми сподіваємося, що цей індекс (інвестиційної привабливості Україна) стане сигналом для уряду, щоб вони якось реагували на це», - заявила представник ЄС.
Вона також підкреслила, що прямі іноземні інвестиції - це ключ до модернізації української економіки. «75% інвестицій - інвестиції з ЄС і, звичайно, клімат інвестування це ключовий момент для ведення і ключовий момент для занепокоєння для нас. Ми дивимося на різні індекси - і як-то все не дуже добре розвивається», - сказала Ульріке Хауер.