ua en ru

Корупція в Міноборони: НАБУ відкрило провадження по закупівлі БМП для армії

Корупція в Міноборони: НАБУ відкрило провадження по закупівлі БМП для армії Фото: БМП-1 (flickr.com ministryofdefenceua)

НАБУ перевірить вартість закупок військової техніки для української армії

У Національному антикорупційному бюро (НАБУ) відкрили кримінальне провадження щодо ситуації із закупівлею Міністерством оборони України партії БМП-1 через посередників. Про це у ході брифінгу повідомив директор НАБУ Артем Ситник, передає кореспондент РБК-Україна.

Зокрема, НАБУ перевірить вартість закупок військової техніки для української армії.

"Так кримінальне провадження відкрито. Ми цю ситуацію бачили ще раніше і публікація фактично співпала ",- сказав він.

Зазначимо, йдеться про публікацію статті журналу "Новое время" від 5 квітня 2018 року, яка має назву "Служили два товариша". В матеріалі розкриваються факти корупції в українському військово-промисловому комплексі. Зокрема, автор стверджує, що Пашинський і заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олег Гладковський використовують схеми для отримання незаконних доходів.

Після публікації статті на адресу редакції та головного редактора журналу "Новое время" почали надходити погрози.

Нагадаємо, головний редактор українського видання "Новое время" Віталій Сич повідомив, що готовий до суду через публікацію матеріалу про корупційні схеми в оборонно-промисловому комплексі, яка спричинила гучний скандал з нардепом Сергієм Пашинським.