ua en ru

Корупція в ФІФА: в Бразилії пройшли обшуки

Корупція в ФІФА: в Бразилії пройшли обшуки Фото: прапор ФІФА

Обшуки пройшли в компанії Klefer Sports Marketing

Бразильська поліція провела обшук в Ріо-да-Жанейро маркетингової компанії, яка підозрюється в причетності до корупційного скандалу в Міжнародної федерації футболу (ФІФА), передає BBC Росія.

Поліцейські вважають, що компанія Klefer Sports Marketing мала зв'язки з іншими компаніями, які владою США підозрюють у дачі хабарів чиновникам ФІФА для отримання вигідних контрактів.

Представник компанії відкинув усі звинувачення і заявив, що керівництво Klefer Sports Marketing готове співпрацювати зі слідством.

Нагадаємо, вчора, 27 травня, в Цюріху (Швейцарія) за звинуваченням у корупції заарештовано кілька високопоставлених чиновників ФІФА. Пізніше стали відомі їхні імена, у списку - 13 осіб.

За інформацією The New York Times, серед заарештованих були: віце-президент ФІФА Джэффри Уебб, президент південноамериканської Конфедерації футболу Еухенії Фігередо, екс-голова конфедерації футболу Північної і Центральної Америки і країн Карибського басейну Джек Уорнер, голова Федерації футболу Коста-Ріки Едуардо, Хуліо Роча, Костас Таккас, голова Федерації футболу Венесуели Рафаель Эскуивель, глава Бразильської конфедерації футболу Хосе Марія Марін, Ніколя Леос і керівники спортивного маркетингу Алехандро Бурзако, Аарон Девідсон, Уго Джинкис і Маріано Джинкис.

При цьому сам президент ФІФА Йозеф Блаттер в списку заарештованих відсутня.

В Швейцарії порушені кримінальні справи про хабарі при виборі країн, де будуть проводитися чемпіонати світу з футболу 2018 і 2022, які пройдуть в Росії і Катарі.

За повідомленням швейцарської прокуратури, у зв'язку з відкриттям кримінальних справи поліція Швейцарії вилучила документи в штаб-квартирі ФІФА у Цюріху і дані, що зберігаються в інформаційній мережі цієї організації

При цьому, як заявив вчора міністр спорту РФ Віталій Мутко, арешт чиновників Міжнародної федерації футболу (ФІФА) не пов'язаний з процесом вибору Росії як країни-господині чемпіонату світу 2018 р.

"З заявочными кампаніями чемпіонатів світу це не пов'язано", - зазначив Мутко, підкресливши, що володіє тільки загальнодоступною інформацією.

Генпрокурор США Лоретта Лінч заявила, що шестеро обвинувачених у справі про корупцію у ФІФА повернуть 150 млн дол незаконних доходів.