ua en ru

Корупційна схема в Міноборони: САП програла апеляцію щодо відсторонення Павловского

Корупційна схема в Міноборони: САП програла апеляцію щодо відсторонення Павловского Фото: Ігор Павловський (mil.gov.ua)

Колегія суддів залишила без задоволення апеляційну скаргу детектива НАБУ і прокурора САП

Заступника міністра оборони Ігоря Павловського, підозрюваного детективами Національного антикорупційного бюро (НАБУ) в причетності до розтрати 149 мільйонів гривень через схеми із закупівлями палива суд залишив на посаді. Про це повідомляє "Слово і Діло".

Колегія Апеляційного суду міста Києва ухвалила таке рішення за результатами розгляду скарги прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури майже два тижні тому.

"Суд апеляційної інстанції погодився з рішенням першої інстанції про відсутність переконливих доказів того, що Павловський через обійману посаду може використовувати надані повноваження для створення перешкод досудовому розслідуванню в кримінальному провадженні", - йдеться у повідомленні.

Заступнику міністра оборони було повідомлено про підозру через рік після початку розслідування. За цей період встигли допитати всіх свідків, які підпорядковуються Павловському. Таким чином, на думку суддів, "доводи детектива про ризики впливу є безпідставними".

Колегія суддів залишила без задоволення апеляційну скаргу детектива НАБУ та прокурора САП. Рішення є остаточним та не може бути оскаржене в касаційному порядку. Раніше також суддя Солом'янського суду відмовив у клопотанні детектива НАБУ щодо арешту майна Павловського.

Нагадаємо, 30 листопада 2017 року Спеціальній антикорупційній прокуратурі (САП) відмовили в клопотанні про відсторонення Ігоря Павловського від посади заступника міністра оборони України на час досудового розслідування.

Зазначимо, у жовтні 2017 року в Національному антикорупційному бюро України заявили, що виявили в Міністерстві оборони України корупційну схему розтрати 149 млн гривень при закупівлі палива. Слідство вважає, що посадові особи Міноборони України за попередньою змовою з представниками комерційного підприємства скоїли злочин, передбачений ч. 5 ст.191 Кримінального кодексу України ("привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем"). У цій справі були затримані Павловський і директор Департаменту державних закупівель та постачання матеріальних ресурсів міністерства Володимир Гулевич.