ua en ru

Корекція в золоті триватиме недовго, - аналітик

Корекція в золоті триватиме недовго, - аналітик Фото: золото

З початку 2017 року котирування золота на COMEX виросли майже на 15%

На товарних ринках 2017 рік проходить під знаком зростання котирувань золота. На цьому тижні ціни в моменті піднімалися вище 1290 доларів за тройську унцію, але в середу була невелика корекція вниз. Частина інвесторів вирішила зафіксувати прибуток, ціни на жовтий метал відкотилися нижче 1280 доларів, розповів старший аналітик Альпарі Роман Ткачук.

З початку 2017 року котирування золота на COMEX виросли майже на 15%. Золото користується попитом в якості захисного активу, також як японська ієна, швейцарський франк і американські облігації. В останні тижні у світі зросла геополітична напруженість: США завдали ракетного удару по Сирії, бомбовий удар по ИГИЛ в Афганістані і стягнули війська до Північної Кореї.

Додаткові фактори невизначеності для ринків несуть майбутні підсумки виборів у Франції, сценарій виходу Великобританії з Євросоюзу і податкова реформа Дональда Трампа. На цьому тижні індекс волатильності (називають ще індексом страху) S&P VIX досяг піврічного максимуму 16,28 пункту, що підтримало попит на безризикові активи.На наш погляд, вже наступного тижня зростання цін на дорогоцінні метали відновиться.

Підтримати попит на золото можуть результати першого туру президентських виборів у Франції. Судячи з опитувань, напевно у другий тур, запланований на 7 травня, вийде голова "Національного фронту" Марін Ле Пен. Є ризик, що її позиції за найближчі два тижні зміцняться, і Франція піде по шляху Frexit з усіма витікаючими наслідками.А адже на цей рік заплановано ще парламентські вибори у Великобританії, Італії та Німеччини. Висхідний тренд в золоті залишається в силі, найближчою метою зростання бачиться рівень 1300 доларів за тройську унцію. До кінця року котирувань по силам досягти рівнів 1350-1400 доларів.