ua en ru

Корпорація "Богдан" заявляє про перевірку прокуратурою свого заводу у Волинській обл

Корпорація "Богдан" заявляє про перевірку прокуратурою Волинської обл. ДП "Автоскладальний завод №1". Про це повідомили в прес-службі корпорації.

"Корпорація "Богдан" висловлює занепокоєння свавіллям прокуратури Волинської області, яка сьогодні розпочала безпідставну та незрозумілу перевірку ДП "Автоскладальний завод №1" ПАТ "Автомобільна компанія "Богдан Моторс". Прокуратура Волині до перевірки підприємства залучила, зокрема: Державні інспекції сільського господарства, архітектурно-будівельного контролю, ветеринарного контролю та інші (всього 13 інстанцій)", - йдеться в повідомленні компанії.

При цьому в компанії зазначили, що перевірка мала здійснюватись на ВАТ "Луцький автомобільний завод", яке було перейменовано ще декілька років тому.

Корпорація "Богдан" створена в лютому 2005 року з метою реалізації масштабних інвестпроектів, спрямованих на створення в Україні потужностей з виробництва транспортних засобів усіх типів.

В даний час корпорація має два сучасних заводи: з виробництва легкових автомобілів в Черкасах потужністю 120-150 тис. автомобілів (випускає автомобілі Lada і Hyundai, а також автомобілі під власним брендом) і автобусів і тролейбусів в Луцьку потужністю 6 тис. одиниць. У квітні поточного року корпорація скоротила випуск легкових автомобілів на 36,2% в порівнянні з березнем 2012 р. і на 22,7% - з квітнем 2011 р., - до 1568 од.